Studio_Taina_otsamo

Banneri_suomi-s2

 

 

 

 

Taina Otsamo

Taina Otsamo on suomalainen ryijytaiteilija, joka suunnittelee ja toteuttaa omaa ryijymallistoaan Studiollaan Lumijoen Varjakassa Liminganlahden rannalla.

Hän valmistui artesaaniksi Oulun käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta 1991 käytyään ensimmäisen vuoden opinnoistaan Kalajoen Käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa ja toisen vuoden Lybeckerillä Raahessa.
Nuoruudessaan kirjoitettuaan ylioppilaaksi Suomessa ja vaihto- oppilasvuoden jälkeen Yhdysvalloissa Taina Otsamo vietti 10 vuotta muissa pohjoismaissa, Ruotsissa, Tanskassa ja Islannissa. Noina vuosina hän kävi taidekursseja, harrasti kankaanpainantaa ja neulomista työskennellessään sairaaloissa, konttoreissa, kalatehtaassa ja ompelimossa. Hän kävi myös vuoden opettajakorkeakoulua Mölndahlissa, Ruotsissa.

Ryijyntekoon hän ihastui ollessaan Lybeckerin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa opiskelemassa. Aloitettuaan yrittämisen koulun jälkeen hän pian keskittyi ryijyihin ja keksi moderneihin koteihin sopivan kapean, pitkän ryijymallin. Vähitellen ryijymalleista syntyi myös tarvikepaketteja, jotka antavat mahdollisuuden jokaiselle itse kokea ryijynteon riemu!

taina_otsamo-omakuva

 

 


Studio Taina Otsamo | Varjakankuja 9, 91980 LUMIJOKI | P. +358 44 505 2258 | e-mail: info@studiotainaotsamo.net